vrijdag 9 mei 2014

TAG: Nom Nom Nom


Ik zag deze tag op de blog van Teske met overheerlijke foto's, waardoor ik gelijk honger kreeg. En aangezien ik een beetje inspiratieloos ben vandaag, is dit de perfecte oplossing. Een tag over eten!




Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Het schijnt dat heel veel mensen niet van rode kool houden, terwijl ik dat een heerlijk gerecht vind voor in de winter. Mijn moeder maakt het dan ook altijd met aardappelen en een gehaktbal. De zure smaak is heerlijk met de aardappel en wat jus. 
Waar ik dus totaal niet van houd, zijn noten. Alles wat met noten is eet ik gewoon niet. Ik lust geen pinda's, hazelnoten, borrelnootjes en noem maar op. De geur van noten maakt me al misselijk.


Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Pasta! Ik heb een ontzettende obsessie met pasta. Als ik kook, maar ik heel vaak spaghetti met een overheerlijke saus van mijn moeder. Dat is een gepureerde saus met groenten, gehakt en crème fraîche en is overigens ook mijn lievelingssaus.
Zondag (met moederdag) heb ik dus ook beloofd om te koken, en dat wordt natuurlijk...... pasta! Heel verrassend ;-) Ik ga pasta met zelfgemaakte rucolapesto maken. Spannend...

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Hmm, dat is een moeilijke. Er zijn heel veel lekkere restaurants waar ik gerust een paar keer achter elkaar heen zou kunnen gaan. Ik ga dan denk ik toch voor Baloe Beer, omdat het ontzettend lekker is, maar ook een beetje alledaags. Als je bijvoorbeeld naar de Mexicaan zou gaan, heb je alleen Mexicaans eten. Bij de Baloe Beer is het meer gevarieerd, omdat je kunt kiezen uit rijst, patat of gewoon aardappelen. Het is helaas niet zo goed voor mijn portemonnee :-(

Als er een broodje naar jou vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Sowieso mozzarella kaas. Dat vind ik zo gigantisch lekker. Ik ga dan denk ik voor een broodje met rucola, mozzarella kaas en tomaat, omdat ik dat een hele lekkere combinatie vind. Thuis eten we best vaak mozzarella en tomaat, en soms doet mijn vader ook wel eens mozzarella door de rucola. Ik denk dat het een hele fijne combinatie is. Hoe ik het zou noemen? Geen idee. Misschien iets van Cheesy Rucola...?

Deel een handige kooktip:
Samen koken is veel leuker dan alleen koken. Je kunt dan de taken verdelen en lekker kletsen, en dat maakt het zo gezellig. Soms help ik mijn moeder of vader wel eens bij het koken, maar soms besluiten Sanne en ik wel eens een maaltijd samen klaar te maken. Heel vaak komt Jethro ook in het weekend langs en dan koken we samen. Het is dan super gezellig, het kost je minder werk en het is leuker dan alleen in de keuken staan.


Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Pizzacones! Ik zag deze op de blog van Marije en had de link direct opgeslagen. Dit moet ik gewoon een keer proberen. Het ziet er onwijs lekker uit en het lijkt me honderd keer leuker dan een normale pizza, omdat je er net iets meer moeite voor moet doen en het ziet er super cool uit! 
Het is helaas nog geen vijgenseizoen, maar ik heb mijn ouders beloofd een keer gebakken vijgen met Griekse yoghurt en pistachenootjes te maken. Dat wil ik dus ook nog proberen. Verder zijn er nog honderdduizend andere recepten die ik graag wil proberen, waarvan ik hoop dat ik ze allemaal een keer kan maken.

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten
Buiten de deur eten! Zelf koken is heel leuk, maar ook wel vermoeiend en je hebt er niet altijd even veel zin in. Eten bestellen is heel fijn voor een luie zaterdag, maar soms net iets té lui. Buiten de deur eten is lekker feestelijk, het eten wordt voor je gemaakt en je eet niet thuis, maar ergens anders. Hartstikke luxe en ook heel gezellig. Helaas kost dat altijd net iets meer dan je zelfgemaakte pasta.

Ben je ergens allergisch voor?
Nee, gelukkig niet. Maar ik heb gewoon een ontzettende hekel aan nootjes en melk. Melk had ik nog niet genoemd, toch? Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger bij het ontbijt altijd een glas melk dronk. Op een ochtend had ik daar geen trek in, en liet ik het staan. Mijn moeder wilde perse dat ik het opdronk, maar tegen die tijd was de melk al zuur geworden. Bah, zo goor! Sindsdien heb ik een bloedhekel aan melk. En noten heb ik nooit lekker gevonden.


Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
Fruit! Ik ben de laatste tijd super gezond aan het eten, en dus is mijn food obsessie fruit geworden. Ik vond fruit altijd al lekker, maar at het heel weinig. Sinds kort kan ik gewoon niet meer zonder. Er is bijna geen fruit dat ik niet lekker vind. Het is zo lekker fris en fruitig (ha ha, erg grappig) en honderd keer gezonder dan een karamelmousse. Mijn favoriet zijn aardbeien, perziken, mango en ananas.

Wat is je favoriete toetje?
Dit is best een moeilijke, want ik heb niet echt een favoriet. Het ligt er meer aan waar ik op dat moment trek in heb. Heel vaak is dat ijs, maar dat kan ook taart, chocola, koekjes of fruit zijn. En de laatste tijd neem ik dus fruit als toetje. Als ik eerlijk ben, kan ik mij de smaak van chocola niet meer herinneren, zo lang geleden is dat al. Oeps...

Dit was het alweer! Ik vond hem heel leuk, omdat eten natuurlijk super lekker is en ik wel van koken houd. Het is ook weer eens wat anders en handig als je inspiratieloos bent ;-) Ik denk dat ik wel een artikel zal schrijven als mijn pasta met rucolapesto klaar is, en dat geldt ook voor alle andere recepten die ik wil proberen. Je ziet ze nog wel langskomen.

Liefs,
Nina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten