zondag 11 mei 2014
FOOD: pasta met rucolapesto
Vandaag met Moederdag maakte ik een pasta met een eigen gemaakte rucolapesto. En zoals beloofd, geef ik jullie het recept.
Dit recept kwam ik tegen op de blog van Esmée, en ik wilde het gelijk maken. Ik ben namelijk dol op pasta en groenten, dus dit leek mij heel lekker. Vandaag, met Moederdag, besloot ik dit te maken. Het recept is voor vier personen.
Benodigdheden
500 gram volkoren pasta
2 courgettes, in blokjes
2 lente-uien, in ringetjes
cherry tomaatjes, in blokjes
75 gram rucola
50 gram pijnboompitten
citroensap van een halve citroen
3 el olijfolie
3 el water
Bereiding
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze verkleuren. Pas hierbij wel goed op, want als ze eenmaal verkleurd zijn, verbranden ze heel snel! Houd de pijnboompitten apart. Doe ongeveer een eetlepel olie in de pan en roerbak hierin de courgette. Haal na ongeveer 5 minuten een kwart van de courgette eruit en houd deze apart voor de pesto. Voeg de uienringen en de tomaatjes in de pan toe. Bak deze nog een paar minuten.
Voor de pesto moet je een aantal ingrediënten in een blender doen. Als je geen blender hebt, kun je ook gewoon een staafmixer gebruiken. Doe het volgende in de blender: 50 gram rucola, de opzij gelegde courgette, 25 gram van de pijnboompitten, het citroensap van een halve citroen, 3 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels water. Mix dit goed, zodat er geen stukjes meer overblijven.
Giet de pasta af, mix de pesto erdoorheen, evenals de overgebleven rucola en de gebakken courgette, tomaatjes en lente-uien. Serveer dit op de borden en garneer met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Ik vond het heel leuk om dit gerecht te maken. Het kost misschien wat moeite met het voorbereidingswerk en je moet behoorlijk wat tegelijk doen. Maar het is heel lekker en super gezond! Ik ben zeker van plan dit vaker te maken. Zelf heb ik nog een beetje honing aan de pesto toegevoegd voor de smaak. Verder zou ik de volgende keer de overgebleven rucola niet meer gebruiken, omdat anders de sterke smaak ervan overheerst. Verder smaakte het super!
Liefs,
Nina
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten